Pannlampor en revolution!

Jag anser att detta med pannlampor måste vara en av de senaste årens riktiga revolution när det gäller träning, glöm alla nya skor, skidmodeller, kolfiberramar, funktionskläder och andra förbättringar på utrustningssidan, pannlampan har ju gjort det möjligt att träna oavsett tid på dygnet! Länge var detta med pannlampor i samband med träning något som “galna orienterare” använda sig av när dom sprang sina nattsträckor på “10 mila” eller andra tävlingar innehållandes nattsträckor. Det var uteslutande ett märke man talade om och det var halogenlampor som efter en stund sakta men säkert gulnade och till slut slocknade helt. Dessa lampor var både dyra, stora och tunga och som sagt det var verkligen bara de mest hängivna som investerade i dessa pannlampor.

Idag ser verkligheten helt annorlunda ut, dagens LED teknik har gjort det möjligt att få ner priset avsevärt och samtidigt gjort lamporna både starkare, minskat storlek på både lampa och batteri väsentligt och dessutom så lyser lamporna starkare än någonsin. De starkaste lamporna som vi säljer här på headlamp.se kan du använda när du cyklar på stigar i full fart i en beckmörk skog! Det finns som sagt nästan inte längre något som kan stoppa dig från att utöva den träning som du vill bedriva på grund av mörker.

Ta bara detta med skidåkning som nästan alltid varit förknippat med eljusspåren som finns i varje kommun om man ville åka längdskidor på den mörka delen av dygnet, vilket är en betydande del av dygnet på vintern. Numera kan man åka iväg på flera timmar långa skidturer precis vart du vill, mitt i natten bara genom att använda sig av en bra pannlampa som ger dig det ljus du behöver för att ta dig fram i mörkret. De moderna lätta pannlamporna gör sig knappt påmind när dom sitter på huvudet och det är magiskt att åka runt i ett snötäckt landskap i pannlampsskenet och se hur snön gnistrar av ljuskäglan.

Därför vill jag hävda att pannlampan möjliggör att du kan träna precis när du vill, ge dig ut på kvällar efter jobbet eller varför inte på tidiga mornar innan jobbet när det fortfarande är mörkt ute.

 

En tanke om “Pannlampor en revolution!

  1. Sven Nilsson says:

    Jag kan bara hålla med! Jag minns själv dessa gulnande lampor som ni nämner i texten, vi tyckte dom va jättebra men tänk vilken skillnad mot dagens moderna lampor! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *