Pannlampans batteri – Hur tänker vi

batteri

Vi på headlamp.se får en del frågor om batteriet till våra lampor, vi vill därför reda ut lite saker här. Använder man sin lampa till cykel så är detta inget bekymmer, då fäster man helt enkelt batteriet på ramen med hjälp av den väska som följer med lampan, den har kardborreband som gör fastsättningen väldigt enkel.

Använder man däremot sin lampa som pannlampa så finns det två varianter hur man löser detta med batteriet.

 1. Det ena sättet hur man hanterar pannlampans batteri är att man helt enkelt låter batteriet sitta fast i själva lampan eller att man låter det sitta fast i huvudselen. Detta alternativ är helt ok om man inte har en så kraftig lampa eftersom man då inte heller behöver ett lika kraftigt batteri och kan därmed hålla nere storleken. Man slipper sladdar och annat. Nackdelen med denna lösning är att man få vikten uppe på lampan vilket för att vid tex löpning eller andra aktiviteter där man rör på sig gör att det blir väldigt skakigt och/eller lampan blir obehaglig att ha på sig. Vi tittar just nu på lampor av denna modell men eftersom vi hela tiden har höga krav på funktion och kvalité så har vi inte hittat någon lampa som håller måttet ännu.
 2. Den andra varianten är att man låter pannlampans batteri sitta separat med en sladd, detta gör att man kan ha ett lite kraftigare batteri vilket ger längre längre lystid och man kan ha en kraftigare lampa som lyser mer helt enkelt. Dock ska man komma ihåg att idag är batterierna för pannlamporna relativt lätta och små och att det enkelt kan sättas fast tex i en midjeväska, löparryggsäck och vi vet att vissa även håller dem i handen. Fördelen med denna lösning är så klart att man inte har någon extra vikt på huvudet vilket ger en stabil och bra ljusbild när man bara har lampan på huvudet. Dessutom ger detta möjligheten att använda lampan både som pannlampa och cykellampa men även till annat, vilket kan vara svårt om lampan och batteriet är helt integrerat med varandra. Nackdelen är då den sladd som man måste ha med och att man på något sätt måste förvara batteriet när man använder den.

Vi på headlamp.se har som sagt valt att endast sälja lampor där pannlampans batteri är separat på grund av att vi tycker det är den bästa lösningen just nu, dock tittar vi efter alternativ för er som inte behöver en fullt så kraftig lampa men än så länga har vi som sagt inte hittat något bra alternativ.

Här nedan kan ni se vilken storlek vara batterier har, notera att detta är MED en liten väska som sitter utanpå.

pannlampans batterier  pannlampans batterier

 

Kontakta oss gärna om du har funderingar runt detta.

 

 

2 tankar om “Pannlampans batteri – Hur tänker vi

 1. Mikael Lockner says:

  Hej
  Har precis köpt pannlampa HL13-01 och kan konstatera att sladden är för kort för att ha i en ficka eller midjeväska och på huvudet funkar inte pga den rör såsig för mycket och det är inte speciellt skönt och ergonomiskt , hur gör man? finns det förlängningssladd eller måste jag returnera lampan?

  • roger says:

   Hejsan Mikael!

   Ja vi har upptäckt att den modellen troligen har lite kortare sladd än dom övriga och att det för vissa blir lite bekymmer om man är längre än runt 180, beroende på hur man bär lampan. Detta har vi nu tagit fasta på och vi kommer inom kort få hem förlängningssladdar på 60cm som man kan köpa till om man tänker sig att använda lampan med ett midjebälte eller liknande. Bra att tänka på för andra också och dessa förlängningssladdar kommer vi inom väldigt kort även lägga upp i butiken. Du hittar förlängningskabeln under “tillbehör” i butiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *