Åka skidor med pannlampa

åka skidor med pannlampa

Jag har sedan lite drygt 10år varit väldigt förtjust att träna längdskidåkning. Det är en väldigt trevlig form av träning där man för på hela kroppen och man får en fantastisk variation till den löpning som jag håller på med i vanliga fall. Tyvärr har det ju varit lite sisådär med snötillgången de sista åren. Även en bit upp i landet men framförallt har det varit lite snö där jag bor. Men i år är det i alla fall väldigt bra tillgång med snö i de norra delarna av Sverige och under julledigheterna hade jag tillfälle att åka i fantastiskt snölandskap.

Men glöm inte att prova på att åka runt i vintermörkret med en bra pannlampa. Det är en svårslagen att åka skidor med pannlampa och det måste provas för att förstå hur underbart det är. (absolut, ibland kan en skugga få en att hoppa till och nästa km i skidspåret går lite snabbare efter det! 🙂 ). Dessutom under vintern är dagarna korta och med hjälp av en pannlampa så förlänger du antalet timmar per dag som du kan vara ute.

 

Våra lampor

Vi har en rad olika lampor som vi tycker passar perfekt för skidåkning och här hittar du dem.  När du åker skidor med pannlampa tycker vi det är viktigt att pannlampan är lätt och smidig. Tänk på att den vita snön hjälper till att reflektera ljuset så behöver du inte massvis med batteritid så fungerar en lite enklare lampa väldigt bra. Söker du en pannlampa till Nattvasan så glöm inte att kontrollera att batteriet räcker till din beräknade åktid. Titta gärna på Mila som har en bra funktion där du kan justera lampans styrka och själv styra detta.

Ironiskt nog glömde jag telefonen hemma så kunde inte ta några bilder från min tur på skidor med pannlampa. Så ni får nöja er med en bild i dagsljus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *